Min farfar har alltid älskat att meka med bilar, laga husvagnar och bygga egna släp. Nu är det dags för min farfar att dra sig tillbaka och helst av allt vill han slippa att avveckla det företag som han har byggt upp under de fyrtio senaste åren. De flesta kundärenden gäller el och belysning till släp och husvagn och där kan jag känna att det kanske inte riktigt är mitt område. Jag hade gärna tagit över farfars verkstad men min specialitet är mer att meka och bygga om bilar. Att enbart fixa med el och belysning vet jag inte om det blir så kul i längden.

Mer än belysning till släp och husvagn

Så klart är det inte bara belysning till släp och husvagn som gäller utan det är mycket annat också. Men det där dagliga ”byta däck” på bilar och släp, en och annan bromsskiva och kränga fälgar, det blir väldigt slentrian till slut. Nu måste jag ju inte gå i exakt samma fotspår som min farfar utan jag skulle kunna glida över mer och mer i mitt eget spår och ta in lite mer custom i verkstaden allt eftersom. Till en början kan jag ta emot gamla kunder som gärna återvänder för att samtidigt göra lite mer reklam för mitt intresse av att göra om gamla (och nya) bilar.

Avveckla släp och husvagn

Det jag absolut inte tänker hålla på med den dagen jag tar över farfars verkstad, det är att bygga släp men även att renovera husvagnar. Där går min gräns och även kunskap. Att bygga släp lönar sig inte längre i och med den ökade konkurrensen av större företag och att renovera husvagnar har jag helt enkelt inte lust med. Det är inte alls detsamma som att bygga bilar. Men än har jag inte tagit över verkstaden så jag hinner nog med att fundera ett tag till.