Har du testat att handla MC byxor på nätet eller är du en person som måste åka till butik för att prova? Personligen måste jag alltid testa innan jag kan köpa, ibland går jag igenom 10-15 par byxor innan jag hittar några som passar. Medan min sambo kan beställa hem i sin storlek och till 90% så passar dom. Han säger alltid till sina MC polare ”Köp MC jeans online” antagligen för att han tycker att det är det smidigaste sättet att köpa MC jeans på, medan jag själv alltid har behövt skicka tillbaka det jag beställt.

Snygga MC jeans

Att åka runt med ett par riktigt snygga MC jeans, eller kevlar jeans som det också heter, är det skönaste och enligt mig också det snyggaste du kan ha. Det tog ett tag för mig att gå över från allvädersbyxor till kevlar jeans men när jag väl hade hittat ett par som passade mig så har jag inte ens tänkt tanken på att byta tillbaka. I början när jag skaffade hoj så var det bara MC byxor i skinn som gällde. Allvädersställ hade bara gamla gubbar, tyckte vi på den tiden. Nu är väl även vi snart ”gamla gubbar och tanter” men allvädersställ är oslagbart när du ska åka längre sträckor och då vädret är ostadigt.

Jeans eller allväder?

Åker du runt i ett par MC jeans när det regnar så kommer du garanterat att bli ordentligt blöt, det finns inget som skyddar dig mot väta och byxorna sitter väldigt tätt på kroppen vilket gör att du blir blöt nästan direkt. Om vädret är emot dig så ska du absolut skaffa ett allvädersställ i GoreTex, då har du säkrat dig mot regn och rusk när du åker hoj. Men på sommaren blir det ett snäpp varmare i ett allväderställ än i dina jeans, i alla fall har jag upplevt det.