Jag arbetar sedan 10 år tillbaka med trädfällning i Ulricehamn, som är en mindre stad ett par till 3 mil utanför Borås som alltid varit min hemstad. Tills jag började arbeta med trädfällning i Ulricehamn. Det är en otroligt vacker stad som är byggt i sluttning ner till en stor sjö som heter Åsunden. Här är det alltid liv och rörelse och ett riktigt bra samhälle som har allt man vanligtvis behöver. Men själv bor jag en liten bit utanför citykärnan av Ulricehamn i en liten by som heter Marbäck. Här har jag en mindre gård med hästar, ankor och ett par hundar av rasen holländsk herdehund.

Intresse av trädfällning

Sedan jag var liten (kanske i 11-12 års åldern) har jag varit med pappa och farfar ute i våran skog och fällt träd. I början var jag mer springpojke och fick göra lite lättare uppgifter men så fort jag kom upp i 14-års åldern fick jag börja lära mig att hantera motorsågen på riktigt. Än har jag alla lemmar i behåll så jag antar att jag är hyfsat bra på det jag gör. Många gamla skogshuggare har ärr efter att ha sågat sig både här och där och flera av dom kan nog vara glada att dom fortfarande är i livet.

Arbeta med trädfällning

Det var nog egentligen alltid min mening att jag skulle hålla på med skogsarbete men kanske inte direkt att arbete med just trädfällning. Men jag upptäckte ganska snabbt att det fanns ett behov av professionella trädfällare och att det faktiskt inte fanns särskilt många sådana runt Ulricehamn med omnejd och det valet kan jag säga, har jag aldrig ångrat. Min pappa har fortfarande kvar en massa skog som jag också arbetar i så jag har väl under vissa tider på året långt mer än heltid.