Visst är det tröttsamt när man arbetar på ett exempelvis lager, där alla är beroende av en pallyftare eller palldragare som det även kallas, men att de alltid är upptagna eller att man får gå och leta hur länge som helst för att hitta en? Vi gjorde faktiskt en riktigt bra grej för ett tag sedan på min arbetsplats, vi köpte in pallyftare så att alla som arbetar på lagergolvet har varsin, samt att det finns ett par extra.

Stort utbud av pallyftare hos Gerdmans

Olika sorters pallyftare med olika gaffellängd och lyftkapacitet

Sedan vi gjorde denna enkla åtgärd upplever jag att arbetet blivit både mer effektivt och att vi anställda inte är lika stressade. Nu har man liksom sin egen palldragare och försvinner den har man oftast sig själv att skylla på och att man ställt den på ett dumt ställe. När man skall köpa in pallyftare så måste man såklart se till vilken arbetsplats man är på och vad den skall användas till. Det finns många varianter att välja mellan och man kan exempelvis beställa pallyftare med olika sorters gaffellängd och lyftkapacitet.

Lägg lite extra på pallyftare med hög lyftkapacitet som pallar trycket och håller länge

Det är ju så att man inte bara kör runt med pallar som inte väger så mycket, ibland skall man ju även flytta pallar med tungt gods på. Så om jag skall ha en åsikt angående val av pallyftare tycker jag att man bör lägga lite extra på att köpa in pallyftare med hög lyftlkapacitet så att de verkligen håller länge och pallar trycket. Kanske är detta ett bra tips till er arbetsplats att ta till er av? Det kan vara en god idé att höra sig runt bland personalen för att se vad de har att säga om saken. Hos oss har det som sagt hittills varit ett riktigt bra och vinnande koncept.